

| Ingredience: | |
| olomoucké tvarůžky | 150 g |
| mleté vepřové maso (plec) | 400 g |
| vejce | 1 ks |
| česnek | 5 stroužků |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| strouhanka | dle potřeby |
| sušená majoránka | 1 lžíce |
| olej | na smažení |
| Trojobal: | |
| hladká mouka | dle potřeby |
| vejce | dle potřeby |
| strouhanka | dle potřeby |
| Příloha: | |
| bramborová kaše | dle chuti |
| kyselé okurky | dle chuti |
Jestli máte rádi holanďák i syrečky, určitě vám bude chutnat i loštický řízek. Jenom pozor na to, že při smažení se z pánve line typická vůně.
Tvarůžky nastrouhejte na hrubém struhadle, smíchejte s masem, vajíčkem, prolisovaným česnekem, přidejte pepř a lžíci majoránky a osolte. Celou směs dobře promíchejte. Pokud bude příliš řídká, můžete přidat trochu strouhanky.
Vytvarujte karbanátky, Každý karbanátek zlehka obalte hladkou moukou, namočte do rozšlehaného vejce a nakonec obalte ve strouhance. Trojobal udělejte poctivě, jinak bude sýr při smažení vytékat.
Karbanátky osmažte z každé strany v rozpáleném oleji a podávejte s bramborovou kaší a kyselou okurkou.
Podrobné info: