

| hladká mouka | 250 g |
| sůl | špetka |
| sušené droždí | 2 lžíce |
| med | 1 lžíce |
| teplá voda | 2,5 dcl |
| med | 100 g |
| třtinový cukr | 1 lžíce |
| citronová šťáva | |
| citronová kůra | |
| máslo | 1 lžíce |
| voda | 1 lžíce |
| vlašské ořechy | 50 g |
| Ingredience: |
Pokud milujete sladké, vyzkoušejte tento recept na tradiční řecký dezert Loukoumades.
Nejprve si připravíme těsto. Použijeme 250g hladké mouky, špetku soli, 2 lžíce sušeného droždí, lžíci medu a 2,5dcl teplé vody. Promícháme a necháme 40 minut kynout. Poté na pánvi smažíme dozlatova.
Na polevu potřebujeme 100g medu, 1 lžíci třtinového cukru, šťávu a kůru z poloviny citronu, 1 lžíci másla, 1 lžíci vody a 50g vlašských ořechů. Necháme pěkně svařit a můžeme polévat.
www.facebook.com/RegionNaTaliri