Pažitka
Název:

Low carb chléb a sleďový salát


Low carb chléb a sleďový salát


Ingredience:
Chléb:
chia semínka100 g
slunečnicová semínka200 g
lněná semínka50 g
vejce3 ks
ořechový/olivový olej2 lžíce
lučina3 lžíce
kypřící prášek bez fosfátů2 lžičky
curry dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
100g strouhaný sýr dle chuti
Sleďový salát:
červená řepa500 g
nakládaní sledi8 ks
salátová okurka1/2 ks
kyselá jablka2 ks
cibule2 ks
kopr svazek
citron1 ks
olivový olej1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
smetana1 lžíce
Postup přípravy:

Přináším vám tip na rychlou zdravou svačinku. Kdo rád rybku a low carb chléb? Je to bašta a určitě si pochutnáte.

Low carb chléb:

Předehřejeme si troubu na 200 stupňů.

Všechny připravené ingredience na chléb vyšleháme ponorným mixérem a nalijeme do chlebíčkové formy. 

Pečeme cca 40 minut.

Sleďový salát:

Omytou neoloupanou řepu vaříme doměkka zhruba 40 minut ve vodě. Necháme ji vychladnout, potom ji oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Mezitím sledě nakrájíme na malé kousky. Oloupanou okurku nakrájíme na kostičky. Omytá jablka také oloupeme, odstraníme z nich jádřince a dužinu nakrájíme na plátky. Kopr omyjeme, osušíme a snítky otrháme.

Všechny přísady v míse dobře promícháme. Vylisujeme citronovou šťávu a smícháme ji s olejem. Zálivku osolíme a opepříme. 

Salát přelijeme zálivkou a promícháme. Nakonec jej můžeme dozdobit smetanou a snítkami kopru.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno