Tmavá část (piškotová): | |
vejce (bílky a žloutky zvlášť) | 4 ks |
mletý mák | 100 g |
xylitol | 50 g |
kypřící prášek | 1/2 lžičky |
vanilka | dle chuti |
kakao | 1 lžíce |
Světlá část (tvarohová): | |
vejce | 2 ks |
mletý mák | 100 g |
kokosová mouka | 50 g |
xylitol | 50 g |
tučný tvaroh | 250 g |
Krém: | |
tučný tvaroh | 1 ks |
jahody | 150 g |
Jednoduchá dvoubarevná paráda. Jsem milovnice máku. Teď v těhotenství obzvlášť. Tento dort jsou vlastně takové dva korpusy v jednom a dá se buď použít jen piškotové těsto a nebo tvarohové.
Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu (tu menší, pokud chceme vyšší dort) vyložíme pečícím papírem. Suroviny na světlý korpus promícháme a dáme do formy. Potřeme tvarohem a pokládáme jahodami.
Na tmavý korpus vše vyšleháme krom bílků a pak opatrně stěrkou zašleháme sníh a nalijeme na jahody. Pečeme cca 50 minut.
TIP: Udělala jsem z másla, ořechů, mandlové mouka, kakaa a xylitolu žmolenku a tu jsem nasypala před pečením ještě na povrch dortu. Byl by ale skvělý potřený šlehačkou a dozdobený jahodami.
Podrobné info: