Pažitka
Název:

Low carb makový dort


Low carb makový dort


Ingredience:
Tmavá část (piškotová):
vejce (bílky a žloutky zvlášť)4 ks
mletý mák100 g
xylitol50 g
kypřící prášek1/2 lžičky
vanilka dle chuti
kakao1 lžíce
Světlá část (tvarohová):
vejce2 ks
mletý mák100 g
kokosová mouka50 g
xylitol50 g
tučný tvaroh250 g
Krém:
tučný tvaroh1 ks
jahody150 g
Postup přípravy:

Jednoduchá dvoubarevná paráda. Jsem milovnice máku. Teď v těhotenství obzvlášť. Tento dort jsou vlastně takové dva korpusy v jednom a dá se buď použít jen piškotové těsto a nebo tvarohové.

Předehřejeme troubu na 180 stupňů. Formu (tu menší, pokud chceme vyšší dort) vyložíme pečícím papírem. Suroviny na světlý korpus promícháme a dáme do formy. Potřeme tvarohem a pokládáme jahodami.

Na tmavý korpus vše vyšleháme krom bílků a pak opatrně stěrkou zašleháme sníh a nalijeme na jahody. Pečeme cca 50 minut. 

TIP: Udělala jsem z másla, ořechů, mandlové mouka, kakaa a xylitolu žmolenku a tu jsem nasypala před pečením ještě na povrch dortu. Byl by ale skvělý potřený šlehačkou a dozdobený jahodami.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Kačka Tichá

    zavřít okno