Pažitka
Název:

Luštěninové krekry - bezlepkové

bezlepkový recept


Luštěninové krekry - bezlepkové


Ingredience:
Ingredience:
červená čočka1 hrnek (250ml)
voda2 hrnky
žlutý hrách100 g
chilli vločky dle chuti
celý mák2 lžíce
řepkový olej4 lžíce
sůl10 g
pepř1/2 lžičky
sladká paprika1/2 lžičky
uzená paprika1/2 lžičky
Postup přípravy:

Když jsem jela z Prahy, tak na mne přišel hlad. Bylo už po osmé, tak jsem nechtěla nic velkého. Sáhla jsem proto v regálu po krekrech z čočky, hrachu a chilli. Bylo to vynikající, ale jako za 40,-Kč tak málo? No nic. Už v Pardubicích jsem byla rozhodnuta, že si je udělám doma taky. No a dneska nastal ten správný čas. Mňam! Jo a kdo je bezlepkáč, tak bude spokojen nad míru.

Čočku dejte vařit společně s vodou a solí. Vařte cca 15 minut. Čočka musí být úplně zavřen, aby šla rozetřít mezi prsty. 

Čočku dejte chladit a ideálně v mlýnku na kávu rozmixujte suchý hrách a chilli. Přidejte mák se zbytkem koření.

Vychladlou čočku smíchejte s olejem a suchou směsí. Dobře promíchejte a rozdělte na dvě části.

Troubu si rozehřejte na 180°C. 

Směs si dejte mezi dva pečící papíry a rozválejte na placku cca  2 - 3 mm silnou. Vrchní papír odstraňte a rádýlkem rozdělte na libovolné tvary. 

Placku upečte v kuse a dílky neoddělujte. Díky nakrojení půjdou po upečení krásně oddělit od sebe.

Pečte na horkovzduch 15 minut. Pomocí obracečky otočte a pečte dalších 15 minut. 

Nechte vychladnout a rozlámejte na jednotlivé kousky. 

Dobrou chuť! 

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ


Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno