Pažitka
Název:

Maďarská houbová polévka


Maďarská houbová polévka


Ingredience:
Ingredience:
pokrájené lesní houby2 plné hrsti
cibule1 ks
sladká maďarská paprika1 lžíce
hladká mouka2 lžíce
sojová omáčka2 lžičky
zakysaná smetana1 ks
máslo kousek
šťáva z citronu nebo ocet dle chuti
čerstvý kopr a petrželka dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
vývar1 l
Postup přípravy:

Tuhle polévku jsem objevila v novém vydání časopisu Prima Fresh. Jakmile jsem ji uviděla na titulní straně, tak jsem věděla, že ji musím vyzkoušet. Hub mám plně koše, tak jsem ráda za každý nový recept. Je to vlastně taková kulajda po maďarsku. Takže kdo má rád kulajdu, tahle polévka mu bude zaručeně chutnat.

Na másle zesklovaťte na kostičky nakrájenou cibuli, přihoďte houby, osolte a za stálého restování nechte houby pustit šťávu. Jakmile se šťáva vypaří, přisypte mouku a ještě chvilku míchejte. Zaprašte paprikou, promíchejte, zalijte vývarem a sojovkou. Důkladně rozmíchejte. Nechte vařit 15 minut. Do zakysané smetany přidejte pár lžic horké polévky, aby se nesrazila a po částech vmíchejte do polévky. Dochuťte citronovou šťávou nebo octem, pepřem, odstavte a přidejte posekaný kopr a petrželku. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno