Pažitka
Název:

Madliny vepřové nudličky s nivou


Madliny vepřové nudličky s nivou


Ingredience:
Ingredience:
vepřová kýta300 g
šunka100 g
niva50 g
smetana200 g
olej trochu
grilovací koření špetka
Solamyl dle potřeby
sójová omáčka1 lžička
vermut1 lžíce
Postup přípravy:

Vepřové nudličky v kombinaci s dobrým plísňovým sýrem a kvalitním Vermutem, může obyčejné jídlo změnit v originální delikatesu.

Maso nakrájíme na nudličky, posypeme grilovacím kořením a obalíme v Solamylu. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme nudličky. 3unku nakrájíme též na nudličky. Přidáme k orestovanému masu. Promícháme a přilijeme smetanu. Když smetana začne vřít, stáhneme plamen a přidáme pokrájenou Nivu. Mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Pak zakápneme sójovkou a vermutem. Promícháme a podáváme. Nejlépe s rýží.

NESOLÍME - grilovací koření většinou obsahuje sůl a Niva je též slaná. Takže všeho s rozvahou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno