Pažitka
Název:

Majonéza a tatarka z vařených vajec


Majonéza a tatarka z vařených vajec


Ingredience:
Ingredience:
vejce natvrdo2 ks
mléko50 ml
dijonská nebo plnotučná hořčice1 lžička
ocet (jablečný, bílý vinný nebo kvasný)1 lžička
sůl dle chuti
pepř dle chuti
cukr špetka
olejmax 1 lžíce
+ na tatarku:
sladkokyselá okurka1 ks
menší cibule1/2 ks
Postup přípravy:

Tak spěchám s receptem, dokud máte ještě vykoledovaná vejce. Ale určitě pro ty, kteří na domácí majonézu nebo tatarku nechtějí používat syrová vejce, se recept bude hodit i jindy během roku. Určitě ji zkuste, je hned hotová a velice jednoduchá.

Vejce oloupejte, nasekejte na menší kusy a vložte do mixéru. Přilijte mléko, ocet a přidejte hořčici. Osolte, opepřete a oslaďte. Vše důkladně rozmixujte na velmi jemnou pastu. Za stálého mixování přilévejte postupně olej, až získáte požadovanou konzistenci. A máte hotovou majonézu. 

Pokud budete chtít z majonézy tatarku, nakrájejte do ní na hodně jemné kostičky cibuli a okurku. Promíchejte. 

Skladujte v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno