Ingredience: | |
mletý mák | 200 g |
vejce | 4 ks |
malé jablko | 2 ks |
prášek do pečiva | 1,5 lžička |
Tohle těsto na makovec je důkazem, že méně je někdy více. Stačí vám čtyři ingredience a výsledek potěší i ty, co jsou zvyklí na "normální" pečivo :)
Makovec jsem milovala už od malička a po přechodu na bezlepkovou stravu mi jako jedno z mála jídel opravdu chyběl. Takže když jsem v jedné kuchařce objevila recept bez mouky, radostí jsem možná i nadskočila ;) Pak už stačilo jenom hromadu cukru nahradit sladkými jablky a vznikl recept, který je mého srdce šampión.
Mák promíchejte s práškem do pečiva. Oddělte žloutky od bílků, ke žloutkům přidejte jablka bez jádřinců (pokud myslíte, že potřebujete přisladit, tak i cukr nebo jiné sladidlo podle chuti) a rozmixujte. Jablečnou směs promíchejte s mákem. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a lehce vmíchejte do zbytku těsta. Ve vymazané nebo košíčky vyložené formě pečte při asi 175°C asi 20 minut.
Podrobné info: