

| Ingredience: | |
| vejce | 1 ks |
| cukr krupice | 190 g |
| mletý mák | 80 g |
| polohrubá mouka | 130 g |
| mléko | 250 ml |
| vanilka | dle chuti |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| Citronová poleva: | |
| moučkový cukr | 100 g |
| citronová šťáva | 1 lžíce |
| horká voda | 1 lžíce |
Tento recept je velmi jednoduchý. Nebudete potřebovat žádný šlehač a vystačíte si jen s jednou mísou, formou na pečení, metličkou a možná i stěrkou.
Předehřejte si troubu na 150°C a vymazanou formu (biskupský chlebíček) vysypanou polohrubou mouku dejte vychladit do lednice.
Veškeré tekuté ingredience smíchejte v míse dohromady a poté přidejte i ten zbytek. Metličkou dobře promíchejte. Nechte 5 minut stát a znova promíchejte.
Teď už jen stačí přelít těsto do formy a dát na 35 minut péct.
Pokud byste chtěli mít formu plnou až po okraj (velikost toastového chleba), tak zdvojnásobte dávku.
Jakmile poleva zaschne, tak můžete makovec krájet a podávat.
Dobrou chuť!
Podrobné info: