Pažitka
Název:

Makovec s citrónovou polevou


Makovec s citrónovou polevou


Ingredience:
Ingredience:
vejce1 ks
cukr krupice190 g
mletý mák80 g
polohrubá mouka130 g
mléko250 ml
vanilka dle chuti
prášek do pečiva1 ks
Citronová poleva:
moučkový cukr100 g
citronová šťáva1 lžíce
horká voda1 lžíce
Postup přípravy:

Tento recept je velmi jednoduchý. Nebudete potřebovat žádný šlehač a vystačíte si jen s jednou mísou, formou na pečení, metličkou a možná i stěrkou.

Předehřejte si troubu na 150°C a vymazanou formu (biskupský chlebíček) vysypanou polohrubou mouku dejte vychladit do lednice.

Veškeré tekuté ingredience smíchejte v míse dohromady a poté přidejte i ten zbytek. Metličkou dobře promíchejte. Nechte 5 minut stát a znova promíchejte. 

Teď už jen stačí přelít těsto do formy a dát na 35 minut péct.

Pokud byste chtěli mít formu plnou až po okraj (velikost toastového chleba), tak zdvojnásobte dávku.

Jakmile poleva zaschne, tak můžete makovec krájet a podávat.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno