

| Ingredience: | |
| vejce | 2 ks |
| třtinový cukr | 1 hrnek |
| vanilkový cukr | 1 balíček |
| podmáslí | 1 hrnek |
| polohrubá mouka zkombinovaná se špaldovou | 2 hrnky |
| mletý mák | 1 hrnek |
| prášek do pečiva | 1 balíček |
| kůra z 1/2 pomeranče | dle chuti |
| šťáva z 1/2 pomeranče | dle chuti |
| třešně | 1 hrnek |
Manžel má makovec moc rád. Peču ho v různých variacích, ale tato je jeho nejoblíbenější. Voní po pomerančích, je vláčný díky podmáslí a třešně opravdu tvoří tu pomyslnou "třešinku".
V míse vyšleháme vejce s cukry do husté pěny, přišleháme podmáslí, mák, kůru a šťávu z pomeranče. Mouku smícháme s práškem do pečiva a vmícháme do směsi. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, přidáme třešně a pečeme při 170°C cca 45 minut.
Podrobné info: