

| vejce | 4 ks |
| krupicový cukr | 260 g |
| vanilkový cukr | 1 sáček |
| rozpuštěné máslo | 180 g |
| olivový olej | 100 ml |
| mléko | 150 ml |
| hladká mouka | 400 g |
| kypřící prášek | 2 lžičky |
| sůl | špetka |
| kůra z citronu | 1 ks |
| mletý mák | 50 g |
| černý rybíz | 300 g |
| červený rybíz | 150 g |
| Ingredience: |
Také míváte v létě přebytek rybízu ze zahrady? Upečte rybízový makovec. Mile mě překvapil, ačkoliv nejsem velkým milovníkem máku ani černého rybízu.
V jedné nádobě dobře promíchejte suché ingredience. V druhé nádobě vyšlehejte mokré ingredience elektrickým šlehačem. Obě části lehce spojte a vmíchejte černý rybíz. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a posypejte červeným rybízem. Pečte na 160 stupňů asi půl hodiny.
Dobrou chuť.
Podrobné info: