Pažitka
Název:

Makovec s rybízem


Makovec s rybízem


Ingredience:
vejce4 ks
krupicový cukr260 g
vanilkový cukr1 sáček
rozpuštěné máslo180 g
olivový olej100 ml
mléko150 ml
hladká mouka400 g
kypřící prášek2 lžičky
sůl špetka
kůra z citronu1 ks
mletý mák50 g
černý rybíz300 g
červený rybíz150 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Také míváte v létě přebytek rybízu ze zahrady? Upečte rybízový makovec. Mile mě překvapil, ačkoliv nejsem velkým milovníkem máku ani černého rybízu. 

V jedné nádobě dobře promíchejte suché ingredience. V druhé nádobě vyšlehejte mokré ingredience elektrickým šlehačem. Obě části lehce spojte a vmíchejte černý rybíz. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a posypejte červeným rybízem. Pečte na 160 stupňů asi půl hodiny.

Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Chotová

    zavřít okno