Pažitka
Název:

Makovník s ořechy


Makovník s ořechy


Ingredience:
Ingredience:
vejce2 ks
malý banán1 ks
hrozinky hrst
mletý mák70 g
mleté ořechy30 g
med1 lžička
prášek do perníku1 lžička
sůl špetka
citronová kůra špetka
Postup přípravy:

Mám před sebou volný víkend plného učení na dvě zkoušky, které mám po neděli, a tak jsem si řekla, že bych mohla zkusit upéct něco nového.  Ať žije prokrastinace. Po dvouměsíční „nemoci“ trouby, která už konečně zase spolupracuje („hurá!!“) jdu do toho. Vzhledem k surovinám doma, jsem si vybrala zdravý makovník.

Nejprve si dáme vařit vodu v konvici, kterou následně zalijeme misku s hrozinkami zhruba na 10 minut, aby změkly, v mezičase si ušleháme sníh ze dvou bílků. Vedle v misce žloutek mezitím smícháme se špetkou soli a s medem. Poté banán a slité hrozinky rozmixujeme na kaši. Do mísy nasypeme ořechy, mák, prášek do perníku, špetku citronové kůry, vmícháme žloutky a poté opatrně smícháme se sněhem z bílků.  Vzniklou hmotu nalijeme do formy a vložíme do vyhřáté trouby cca 180 stupňů na 30- 40 minut.

Jak mi poradila má sestra, je super si pečící papír namočit a poté se dá krásně natvarovat do formy. Já použila formu malou, takže byl makovník dost nízký. Dobrou chuť!:) 


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Iveta Šolínová

    zavřít okno