Pažitka
Název:

Makovo-jablečno-třešňový koláč


Makovo-jablečno-třešňový koláč


Ingredience:
Ingredience:
mletý mák200 g
nahrubo nastrouhaná jablka (vymačkat vodu)250 g
žloutky4 ks
bílky se špetkou soli4 ks
tvaroh nebo skyr200 g
kypřící prášek do pečiva1 ks
posekané sušené třešně2 lžíce
Postup přípravy:

Dnes recept na koláč pro milovníky máku a navíc bez výčitek.

Mák, žloutky, tvaroh a jablka promícháme. Přidáme posekané sušené třešně a kypřící prášek do pečiva. Ke konci vmícháme sníh z bílků se špetkou soli. 

Dáme do vystlané pečícím papírem dortové formy o průměru 20 - 22 cm a pečeme v troubě na 160 - 170°C cca 60 - 65 minut. 

Podáváme s plátky čerstvého jablka.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno