Pažitka
Název:

Makový cheesecake s pomerančem


Makový cheesecake s pomerančem


Ingredience:
Ingredience:
kakaové sušenky Bebe1 balení
máslo100 g
tvaroh2 vaničky
šlehačka1 ks
cukr dle chuti
mletý mák4 - 5 lžic
pomeranče + na ozdobu2 - 3 ks
želatinacca 6 - 7 plátků
Postup přípravy:

O víkendu je vždy chuť na něco dobrého ke kávičce. Jelikož jsem se právě vrátila z dovolené a chvíli mi potrvá, než se dostanu do normálu, do pečení se mi zrovna nechtělo. Tento dortík je bez pečení, takže nedá moc práce a výsledek je skvělý.

Balení Bebe tmavých sušenek rozdrtíme a smícháme se 100 g rozpuštěného másla, propracujeme těstíčko a vyložíme jím malou dortovou formu, kterou napřed vyložíme pečícím papírem. Dáme do ledničky ztuhnout a pak vlijeme tvarohovou náplň. 2 tvarohy ve vaničce, 1 šlehačka, cukr podle chuti - ušleháme a vmícháme 4-5 lžic mletého máku. Nakonec vmícháme želatinu- 4 plátky necháme v trošce vody nabobtnat asi 10 minut, pak zahřejeme (pozor -nesmí vařit!) a necháme ji rozpustit a pak hned do ní vmícháme asi dvě lžíce tvarohové hmoty a promícháme, pak vlijeme do ostatní náplně, promícháme a vlijeme na korpus. Necháme ztuhnout a připravíme želatinu. Pomeranče vymačkáme a do šťávy přidáme med nebo cukr podle chuti, v trošce této šťávy opět necháme nabobtnat 2 -3 plátky želatiny, pak necháme rozpustit, přilijeme do ostatní šťávy a vlijeme na ztuhlou tvarohovou náplň. Necháme v ledničce přes noc ztuhnout.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno