Pažitka
Název:

Makový koláč s meruňkami


Makový koláč s meruňkami


Ingredience:
Korpus:
ovesné vločky1 šálek
lískové ořechy1/2 šálku
sušené datle1/2 šálku
kokosový olej1 lžíce
koření Maková směs od Fitkoření.cz1 lžíce
Náplň:
tvaroh500 g
vejce2 ks
maková směs2 lžíce
vanilkový extrakt1 lžička
rýžový sirup1 lžíce
stévie25 kapek
meruňky6 ks
Postup přípravy:

Když jsem rozbalila Makovou směs od Fitkoření.cz, okamžitě jsem věděla, že poslouží k výrobě nějakého skvělého dezertu! A protože miluju spojení máku a tvarohu, byl koláč naprosto jasná volba. V mrazáku navíc volaly po zužitkování poslední zbytky mražených meruněk, které se k máku hodí naprosto dokonale!!
Ideální zdravá svačinka nebo dezert k odpolední kávě, po kterém nemusíte mít výčitky. Ten musíte vyzkoušet!!! 

Nejprve si připravíme korpus koláče. Na kokosovém oleji opečeme ovesné vločky společně s posekanými lískovými ořechy. Když se krásně rozvoní a lehce zezlátnou, přesypeme je do mixeru. Necháme lehce vychladnout a mezitím zalijeme datle cca 1 dcl horké vody. Datle krásné změknou a pomohou spojit vločky s ořechy. Přisypeme je tedy i s vodou a makovou směsí do mixeru k vločkové směsi a společně rozmixujeme. Vznikne lehce drolivá směs, kterou pomocí prstů natlačíme na dno malé dortové formy. Připravený korpus dáme na 10 minut péct do trouby na 180 stupňů.

Mezitím, co se peče korpus, máme dostatek času připravit si tvarohovou náplň. Smícháme tvaroh s vejci, makovou směsí a vanilkovým extraktem. Podle chuti osladíme stévií a rýžovým sirupem. 
Meruňky si pokrájíme na silnější plátky. 
Upečený korpus vyndáme z trouby, poklademe na něj pokrájené meruňky a zalijeme tvarohovou náplní, kterou uhladíme pomocí stěrky. 
Dort vložíme opět do trouby a pečeme ještě cca 40 minut.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno