Pažitka
Název:

Makový štrúdl s marcipánem


Makový štrúdl s marcipánem


Ingredience:
Těsto:
hladká špaldová mouka300 g
máslo250 g
tvaroh1/2 kostky
Náplň:
mletý mák200 g
mléko125 ml
třtinový cukr50 g
skořice1 lžička
marcipán1 balení
Postup přípravy:

Prožíváme s manželem makové období, po makových sušenkách a makovém cheesecaku přišel na řadu tento štrúdl.

Z mouky, másla a tvarohu vypracujeme hladké těsto, které dáme na chvíli odpočívat do lednice.
V rendlíku přivedeme k varu mléko s cukrem a se skořicí, odstavíme a vmícháme mák. Marcipán nastrouháme nahrubo, nebo můžeme nakrájet na maličké kostičky, a vmícháme do vychladlé náplně.
Těsto rozdělíme na půlky, každou vyválíme, pokryjeme makovou náplní, zabalíme a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Oba štrúdly potřeme rozpuštěným máslem a posypeme celým mákem. Pečeme při 200°C zhruba 30 minut.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno