Pažitka
Název:

Makronky


Makronky


Ingredience:
Ingredience:
mandlová mouka138 g
cukr moučka125 g
bílky105 g
cukr krupice105 g
červené tekuté potravinářské barvivo1 lžička
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.

Makronky, francouzský dezert z mandlové mouky, který můžete připravit v nejrůznějších barvách a s nejrůznějšími náplněmi.

Mandlovou mouku s moučkovým cukrem promixujte a prosejte. Bílky a cukr krupici začneme šlehat. Nejprve šlehejte na nízké otáčky, poté otáčky zvyšte na střední a šlehejte, až dosáhnete lesklé konzistence. Zvyšte otáčky na maximum a šlehejte, až vznikne pevný sníh. trvá to asi 9 minut. Přidejte barvivo. Sníh je úplně pevný a vypadá vysušeně. 

Přisypte do něj mandlovo-cukrovou směs a míchejte a obracejte gumovou stěrkou, dokud nedosáhnete tekuté konzistence.
dejte do cukrářského sáčku s hladkou koncovkou a na plech nastříkejte kolečka. Každým plechem důrazně uhoďte párkrát o stůl, abyste se zbavili vzduchových bublin.  N
echte půl hodiny ležet, aby zaschly. 

Troubu předehřejte na 150°C a pečte 18-20 minut. 
Po dopečení je ihned sundejte (i s pečícím papírem) z plechu. A poté je naplníme třeba nutellou nebo marmeládou nebo pudingem :)

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Lucie Krizova

    zavřít okno