

| Ingredience: | |
| mandlová mouka | 138 g |
| cukr moučka | 125 g |
| bílky | 105 g |
| cukr krupice | 105 g |
| červené tekuté potravinářské barvivo | 1 lžička |
Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem.
Makronky, francouzský dezert z mandlové mouky, který můžete připravit v nejrůznějších barvách a s nejrůznějšími náplněmi.
Mandlovou mouku s moučkovým cukrem promixujte a prosejte. Bílky a cukr krupici začneme šlehat. Nejprve šlehejte na nízké otáčky, poté otáčky zvyšte na střední a šlehejte, až dosáhnete lesklé konzistence. Zvyšte otáčky na maximum a šlehejte, až vznikne pevný sníh. trvá to asi 9 minut. Přidejte barvivo. Sníh je úplně pevný a vypadá vysušeně.
Přisypte do něj mandlovo-cukrovou směs a míchejte a obracejte gumovou stěrkou, dokud nedosáhnete tekuté konzistence.
dejte do cukrářského sáčku s hladkou koncovkou a na plech nastříkejte kolečka. Každým plechem důrazně uhoďte párkrát o stůl, abyste se zbavili vzduchových bublin. Nechte půl hodiny ležet, aby zaschly.
Troubu předehřejte na 150°C a pečte 18-20 minut.
Po dopečení je ihned sundejte (i s pečícím papírem) z plechu. A poté je naplníme třeba nutellou nebo marmeládou nebo pudingem :)