Těsto: | |
hladká mouka | 330 g |
sušené droždí | 10 g |
jedlá soda | 1 lžička |
cukr | 60 g |
sůl | 1/4 lžičky |
"šťastná" vajíčka | 3 ks |
voda | cca 350 ml |
Na dokončení: | |
opražené nesolené arašídy | 200 g |
cukr | 100 g |
máslo + na smažení | 120 g |
javorový nebo Golden sirup | dle chuti |
Tento recept jsem se naučila na kurzu vaření v Café Buddha pod vedením úžasné šéfkuchařky Sofia Smith a mám obrovskou radost, že mi dovolila ho zveřejnit na mém blogu. Já jsem totiž snad ještě lepší lívance nejedla. Tradičně se prý na malajských trzích podávají s opraženými arašídy, můžete ale naplnit i čokoládou, kondenzovaným mlékem nebo nakrájenými banány.
1. V misce si smícháme mouku, droždí, jedlou sodu, cukr a sůl.
2. V druhé misce prošleháme vejce s vodou a smícháme se suchými ingrediencemi. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a necháme 2 hodiny odpočinout.
3. Na nepřilnavou pánev si dáme trochu másla a smažíme na ní lívanec (dělám průměr cca 15 cm). Pozor, smažíme pouze z jedné stryn. Když nám začne těsto nahoře trochu pobublávat, posypeme lívanec cukrem a nasekanými oříšky a překlopíme napůl.
4. Hotový lívanec polijeme sirupem a posypeme nasekanými arašídy.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ.
Podrobné info: