Pažitka
Název:

Malajské lívance s oříšky


Malajské lívance s oříšky


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka330 g
sušené droždí10 g
jedlá soda1 lžička
cukr60 g
sůl1/4 lžičky
"šťastná" vajíčka3 ks
vodacca 350 ml
Na dokončení:
opražené nesolené arašídy200 g
cukr100 g
máslo + na smažení120 g
javorový nebo Golden sirup dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept jsem se naučila na kurzu vaření v Café Buddha pod vedením úžasné šéfkuchařky Sofia Smith a mám obrovskou radost, že mi dovolila ho zveřejnit na mém blogu. Já jsem totiž snad ještě lepší lívance nejedla. Tradičně se prý na malajských trzích podávají s opraženými arašídy, můžete ale naplnit i čokoládou, kondenzovaným mlékem nebo nakrájenými banány.

1. V misce si smícháme mouku, droždí, jedlou sodu, cukr a sůl. 

2. V druhé misce prošleháme vejce s vodou a smícháme se suchými ingrediencemi. Mísu přikryjeme potravinovou fólií a necháme 2 hodiny odpočinout. 

3. Na nepřilnavou pánev si dáme trochu másla a smažíme na ní lívanec (dělám průměr cca 15 cm). Pozor, smažíme pouze z jedné stryn. Když nám začne těsto nahoře trochu pobublávat, posypeme lívanec cukrem a nasekanými oříšky a překlopíme napůl. 

4. Hotový lívanec polijeme sirupem a posypeme nasekanými arašídy.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno