Pažitka
Název:

Malinové řezy


Malinové řezy


Ingredience:
Piškot:
vejce5 ks
sůl špetka
cukr krupice5 lžic
polohrubá mouka5 lžic
kakao2 lžíce
Krém:
ricotta250 g
smetana ke šlehání250 ml
zakysaná smetana100 g
moučkový cukr100 g
želatina v plátcích1 balení
mražené maliny1 větší hrnek
malinová marmeláda dle chuti
kakao v prášku dle chuti
Postup přípravy:

Málo těsta a lahodná chuť krému spolu s malinami dodá tomuto moučníku punc nevšednosti.

Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem do bílé pěny. Přidáme mouku, kakao a nakonec vmícháme sníh.

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem (cca35x25cm) a pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 - 12 minut. Zkoušíme špejlí.

Po upečení opatrně stáhneme pečící papír a necháme vychladnout.

Želatinu připravíme podle návodu.

Smetanu ke šlahání vyšleháme do husta. Přimícháme ricottu, zakysanou smetanu a moučkový cukr. Vmícháme rozpuštěnou želatinu a nakonec rozmražené maliny.

Piškot potřeme slabou vrstvou marmelády a rozetřeme krém.

Necháme ztuhnout v lednici (nejlépe do druhého dne).

Před podáváním posypeme práškovým kakaem.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno