Pažitka
Název:

Malinové truffels


Malinové truffels


Ingredience:
Ingredience:
čerstvé či mražené maliny (200 g pyré)280 g
práškový cukr4 lžíce
kvalitní čokoláda (55%)450 g
smetana12 lžic
javorový sirup2 lžíce
Postup přípravy:
Povím vám pohádku o tom, jak jsem potřebovala zpracovat malinové pyré, kterému měla již brzy skončit spotřební lhůta. Tak tiše seďte a dobře čtěte.
Bylo to kdysi dávno, co jsem v zápalu tvořivosti koupila malinové pyré. Plna odhodlání jsem chtěla temperovat čokoládu a následně pralinky plnit lahodným malinovým krémem. Léta (týdny) ubíhala (y) a žádné temperování se nekonalo. Už všichni věřili, že bude pyré vyhozeno, když v tom jsem objevila tento recept! Recept pro lenošné lidi. :D Žádné temperování ani vylévání a vyklepávání forem. Jen lahodná malinová chuť obalená silnou vrstvou kvalitní čokolády.
 
Maliny rozmixujeme a přes sítko zbavíme malinovou kaši zrníček. K šťávě přidáme čtyři lžíce cukru a necháme probublat a následně vychladit. Smetanu krátce povaříme a přelijeme jí nalámanou čokoládu v míse a mícháme. Podle potřeby můžeme ještě přihřát v mikrovlnce. Směs musí být hladká. Vznikne nám čokoládová ganache, do které přidáme javorový sirup a malinové pyré.  Dáme ztuhnout alespoň na 3 hodiny do ledničky.  Z hmoty tvarujeme kuličky, které namáčíme do rozpuštěné čokolády. Můžeme ozdobit kouskem brusinky. 
 
A to by snad ani nebyla pohádka,  kdyby všichni nejedli šťastně až navěky. :)
Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno