Pažitka
Název:

Malinový dort se smetanovým krémem


Malinový dort se smetanovým krémem


Ingredience:
Korpus (forma o průměru 24 cm):
vejce3 ks
sůl špetka
cukr krupice125 g
polohrubá mouka125 g
olej1 lžíce
teplá voda2 lžíce
kypřícího prášku do pečiva špetka
Další ingredience:
maliny (borůvky) dle chuti
kokos dle chuti
malinový sirup dle chuti
Krém:
pudink za studena OLE Dr. Öetker2 ks
zakysaná smetana2 ks
smetana ke šlehání2 ks
Želatina:
dortové želé čiré1 ks
voda200 ml
cukr2 lžíce
Postup přípravy:

Pohodové pondělí přeji. O víkendu jsme měli u nás oslavu a hnedle jsem měla přání od syna "Mamí, upečeš mi malinový dort?". No tak to nejde říci ne, že jo.Tak tady je receptík.

Nejprve si upečeme světlý korpus, vymažeme a vysypeme hrubou moukou dortovou formu (průměr 24 cm). Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme bílky se špetkou soli v tuhý sníh. Pak si vyšleháme žloutky s cukrem do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme do formy a pečeme “dorůžova”. Zdali je těsto upečené, to raději vyzkoušíme špejlí.

Postup výroby dortu:

Než nám vychladne korpus na dort, tak si připravíme krém. Všechny ingredience na krém si umixujeme ručním šlehačem do hladka. Dortový korpus si 1x prořízneme. Spodní část korpusu potřeme malinovým sirupem, poté navrstvíme krém a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Poté celý dort pomažeme krémem, ozdobíme malinami a borůvkami. Boky dortu obsypeme kokosem. Teď si připravíme želatinu. Všechny ingredience za stálého míchání přivedeme k varu a sporák vypneme. Želatinu ještě chvilku mícháme a tím nám trochu zchladne a ztuhne, než ji na ovoce nalijeme (nesmíme nalévat vařící). Jelikož ovoce nemáme vyskládané do roviny, použijeme na želatinu mašlovačku a ovoce jí potřeme. Dort uložíme do lednice a necháme vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno