Pažitka
Název:

Malinový ocet s tymiánem


Malinový ocet s tymiánem


Ingredience:
Ingredience:
bílý vinný ocet500 ml
maliny100 g
tymián5 větviček
Postup přípravy:

Malinový ocet se hodí do salátů. Zvlášť dobrý je v kombinaci salátu a kozího sýra. Může to být i pěkný letní jedlý dárek. 

Nedělám ho do zásoby na zimu, ale radši čerstvý, protože je tak snadný, že není problém ho vyrobit i v zimě ze zamražených malin (i bez tymiánu).

Maliny vložte do kastrolku a vidličkou je rozmačkejte. Zalijte octem a zahřejte na 40 - 50°C. Přelijte do zavařovačky, přidejte snítky tymiánu, uzavřete a dejte na týden až 10 dnů do lednice. 

Ocet přeceďte přes cedník vyložený plátýnkem do čistých sklenic.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno