Pažitka
Název:

Maliový cheesecake


Maliový cheesecake


Ingredience:
Sušenkový základ:
máslové sušenky (bebe, máslové věnečky nebo jiné oblíbené sušenky)1 a 1/2 hrnku
cukr (vcelku jedno jestli krupice nebo mletý)3 lžíce
máslo1/3 hrnku
Sýrový střed:
sýr Philadelphia2 balení
moučkový cukr1/2 hrnečku
vanilková esence (nebo 1/2 vanilkového lusku)1 lžička
vejce2 ks
Malinová omáčka:
maliny (vanička čerstvých nebo mimo sezonu mražené)250 g
voda300 ml
vanilkový cukr20 g
solamyl20 g
Postup přípravy:

Lehoučký dezert pro jarní a letní dny.

Nějakou dobu jsem hledala na internetu recept na cheesecake.

V jednom míchali tvaroh s philadelphií, jinde zase mascarpone se šlehačkou.. Nedávno jsem jeden tvarohový cheesecake zkoušela, ale na můj vkus byl až příliš hutný. Kombinaci mascarpone a šlehačky máme moc rádi, ale popravdě, je od pravého cheesecaku chuťově dost vzdálená.

Nakonec jsem našla klasický recept na cheesecake ze sýru philadelphia. Množství sýru jsem zredukovala na polovinu a nahradila ji malinovou omáčkou. Příprava dortíku je velmi snadná, byl hotový do hodinky i s pečením. Zkoukněte hravé video a pusťte se do toho! Je moc dobrý a chuťově vyladěný.

Sušenkový základ

V mixéru pomixujte rozdrobené sušenky na jemno. Poté přidejte máslo a cukr a opět pomixujte. Směs namačkejte na dno kulaté dortové formy (podkládám pečícím papírem).

 

Sýrový střed

V robotu ušlehejte sýr s cukrem a vanilkovou esencí. Poté zašlehejte do směsi vajíčka. Směs nalejte na základ ze sušenek.

 

Pečení

Pečte na 160°C 35 minut (směs by měla být tuhá a na povrchu začne mírně zlátnout).

Malinová omáčka

Vodu s cukrem a solamylem smíchejte v hrnci (použijte šlehací metlu) a poté na středním plameni svařte. Sundejte z plotny a do směsi zamíchejte maliny. Směs nalijte na sýrový krém.

 

Chlanutí a tuhnutí

Tímto je cheescake hotov, nechejte jej vychladnout na lince a poté v lednici nejlépe do druhého dne.

Na přípravě dortu je skvělé, že si nemusíte moc lámat hlavu s teplotou surovin skládající se na sebe. Při většině různých dortů si musíte dávat pozor, aby byly vrstvy řádně vychladlé, aby se například šlehačkový krém nezačal rozpouštět na teplém piškotu. Zde se vrství teplá ovocná omáčka na vychládající sýrový krém a poté vše chladne společně.

Ještě malý tip, před vytáhnutím z formy lehce ojeďte nožem vnitřní okraj formy, aby nebyly krémy na formu nalepené a tím pádem by mohly při otevírání formy popraskat. Ještě lépe situaci vyřešíte, pokud si mísu vyložíte pečícím papírem i po obvodu a pak jednoduše odlepíte.

P.S. Za NEkvalitu fotek je zodpovědný můj tablet, foťák byl tentokrát tuuuze daleko :)

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno