Pažitka
Název:

Mandarinkové rizoto s kuřecím masem


Mandarinkové rizoto s kuřecím masem


Ingredience:
Ingredience:
velké kuřecí prso1 ks
cibule1/2 ks
máslo1 lžíce
olej1 lžíce
rýže1 šálek
šťáva z mandarinek1 dcl
mandarinka1 ks
vývarcca 500 ml
voda dle potřeby
sušený koriandr nebo hrst čerstvého2 lžíce
bobkový list2 ks
badyán1 hvězdička
mleté nové koření špetka
pepř špetka
růžová sůl špetka
Postup přípravy:

Že drůbeží maso a citrusy tvoří téměř dokonalou dvojici, to není žádným tajemstvím. Takže když jsme dostali další síťku mandarinek, rozhodla jsem se toho využít a spotřebovat poslední kus kuřecího. A šmakovalo nám.

Na lžíci másla s olejem zpěníme nadrobno sekanou cibuli spolu s bobkovým listem a badyánem. Přidáme na malé kostičky krájené maso, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Chvíli restujeme, až je maso ze všech stran zatažené. 
Přisypeme rýži, promícháme, vyjmeme bobkový list a badyán a podlijeme mandarinkovou šťávou. Jakmile se šťáva vsákne, přilijeme vývar a za občasného míchání dusíme doměkka (trvá to 15-20min). Podle potřeby přiléváme horkou vodu. 
Před dokončením vmícháme do rizota koriandr a oloupanou mandarinku rozebranou na půlměsíčky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno