

| Ingredience: | |
| velké kuřecí prso | 1 ks |
| cibule | 1/2 ks |
| máslo | 1 lžíce |
| olej | 1 lžíce |
| rýže | 1 šálek |
| šťáva z mandarinek | 1 dcl |
| mandarinka | 1 ks |
| vývar | cca 500 ml |
| voda | dle potřeby |
| sušený koriandr nebo hrst čerstvého | 2 lžíce |
| bobkový list | 2 ks |
| badyán | 1 hvězdička |
| mleté nové koření | špetka |
| pepř | špetka |
| růžová sůl | špetka |
Že drůbeží maso a citrusy tvoří téměř dokonalou dvojici, to není žádným tajemstvím. Takže když jsme dostali další síťku mandarinek, rozhodla jsem se toho využít a spotřebovat poslední kus kuřecího. A šmakovalo nám.
Na lžíci másla s olejem zpěníme nadrobno sekanou cibuli spolu s bobkovým listem a badyánem. Přidáme na malé kostičky krájené maso, osolíme, opepříme a posypeme novým kořením. Chvíli restujeme, až je maso ze všech stran zatažené.
Přisypeme rýži, promícháme, vyjmeme bobkový list a badyán a podlijeme mandarinkovou šťávou. Jakmile se šťáva vsákne, přilijeme vývar a za občasného míchání dusíme doměkka (trvá to 15-20min). Podle potřeby přiléváme horkou vodu.
Před dokončením vmícháme do rizota koriandr a oloupanou mandarinku rozebranou na půlměsíčky.