Pažitka
Název:

Mandarinkový dortík hrk hrk


Mandarinkový dortík hrk hrk


Ingredience:
Těsto:
vejce2 ks
moučkový cukr80 g
olej80 ml
mléko100 ml
polohrubá mouka130 g
Krém:
smetana ke šlehání500 ml
vanilkový pudink za studena OLE2 ks
ztužovač smetany2 ks
Ostatní ingredience:
kompotované mandarinky2 balená
nastrouhaná čokoláda na vaření dle chuti
Postup přípravy:

Na víkend by to chtělo nějakou dobrotu, ale času je furt málo, že jo? Takže dneska mám pro vás zase moc dobrou rychlovku, která je za chvilku hotová.

Nejprve vymažeme a vysypeme hrubou moukou formu o průměru 25 cm. Poté si předehřejeme troubu na 180°C a vyšleháme si bílky v tuhý sníh. Pak vyšleháme žloutky s cukrem moučka do pěny, přidáme tekuté ingredience a mouku. Nakonec ručně vmícháme sníh z bílků. Těsto vylijeme na plech a pečeme “do růžova”, zdali je upečené těsto vyzkoušíme raději špejlí.

Než nám korpus vychladne, tak si připravíme krém. Nejprve si necháme okapat mandarinky, ale lák z nich nevyléváme, protože jej využijeme do krému. Do uzavíratelné dózy nalijeme lák z mandarinek, smetanu, přidáme pudingové prášky a ztužovače smetany (nic nemícháme). Dózu uzavřeme víčkem. Nádobou několikrát zatřepeme (zahrkáme) a hustý krém je připraven.

Jakmile je korpus vychladlý, poklademe ho mandarinkami, potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou. Nakonec ozdobíme ušlehanou šlehačkou pomocí cukrářského sáčku a ozdobíme zbývajícími mandarinkami. Takto připravený dortík necháme vychladit.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno