Pažitka
Název:

Mandlová ovesná kaše

veganský recept


Mandlová ovesná kaše


Ingredience:
Ingredience:
jemné ovesné vločky60 g
voda200 ml
mandlové mléko150 ml
mandlové máslo1 lžička
zralý banán1 ks
ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Ovesné kaše jsou skvělou snídaní, která vám dodá energii opravdu na celé dopoledne. V létě u mě většinou vedou smoothie bowls s granolou a na teplé kaše nemám moc chuť. Když je ale venku sychravo zima a prší, mám najednou potřebu se zahřát a dopřát si něco pořádně teplého. Pro taková rána jsou ovesné kaše ideální.

Nevím jak vy, ale já nemám ráda, když je kaše tuh a skoro v ní stojí lžíce, jak se říká. Podle mě by kaše měla být krémová, nadýchaná a s každým soustem by se vám měla rozpustit v puse jako obláček. A přesně takovou jsem si pro vás dneska připravila. Mandlové mléko a máslo ji dodá ještě větší krémovost. Poprvé jsem si koupila mandlové Nemléko a musím říct, že v kaši bylo naprosto vynikající. Není to ale zrovna levná záležitost a vy použijte jakékoliv vaše oblíbené mandlové mléko, domácí je samozřejmě nejlepší.

Ovesné vločky nasypeme do hrnce a zalijeme je vroucí vodou. Vločky rychleji absorbují tekutinu a lépe změknout. Přilijeme mandlové mléko a pomalu přivedeme k varu. Když kaše začne houstnout, vmícháme do ní máslo a ještě povaříme do požadované hustoty. Ve chvíli, kdy je kaše krásně hustá a krémová, vmícháme do ní rozmačkaný banán a už jen lehce prohřejeme. 

Zdobíme libovolným ovoce. Skvěle kaši doplníte oříšky, semínky nebo další porcí ořechového másla.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno