Pažitka
Název:

Mandlové kostičky


Mandlové kostičky


Ingredience:
Těsto:
mletá skořice špetka
mandlová mouka nebo jemně mleté mandle150 g
rostlinný tuk110 g
hladká mouka150 g
žloutek1 ks
cukr moučka50 g
mandlová tresť dle chuti
prášek do pečiva1/4 balíčku
Krém:
máslo250 g
cukr7 lžic
holandské kakao CARLA2 lžíce
mandlová moučka nebo jemně mleté mandle4 lžíce
Postup přípravy:

Dnes vám přináším velmi jemné a křehké mandlové cukrovíčko. Pro nás dospělé s perličkami a pro děti s podkovami a čuníkama.

Z uvedených surovin si připravíme těsto, ze kterého vykrajujeme požadované tvary. Dáme péct do trouby do zlatova.

Upečené kostičky potíráme slepujeme krémem. 

Potíráme čokoládou na vaření rozpuštěnou ve vodní lázni s trochou tuku. Používám čokoládu na vaření 44% od české čokoládovny CARLA Chocolate
Na ozdobu použijeme kupované cukrářské zdobení, kuličky, nebo perleťový máček. Cukrové stříkané ozdoby používám od českého výrobce Cukrářské zdobení Richard Fagoš.

Podrobné info:
Počet porcí40 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno