Pažitka
Název:

Mandlové lístky (tuiles aux amandes en poudre)


Mandlové lístky (tuiles aux amandes en poudre)


Ingredience:
Ingredience (cca 1 plech menších sušenek):
prosátá hladká mouka20 g
mandlová mouka30 g
mandlové lupínky hrst
prosátý moučkový cukr + na posypání75 g
rozpuštěné zchladlé máslo20 g
bílek1 ks
Postup přípravy:

Francouzský recept na jemné mandlové cukroví Vám zpestří Vaši letošní sadu cukroví a navíc vypadá skvěle a ještě lépe chutná.

1. Rozehřejte troubu na 180°C. Plech vyložte pečícím papírem.

2. V míse smíchejte mouku, moučkový cukr, mandlovou mouku a plátky mandlí. Přidejte máslo a bílek. 

3. Pomocí kávové lžičky tvořte na plech malá kolečka. Pečlivě rozetřete. Takto postupujte až do spotřebování těsta. 

4. Plech vložte do trouby a pečte cca 10 minut. 

5. Po upečení přichází svižnější část. Nyní každé kolečko rychle obtočte přes kovovou trubičku nebo vařečku a nechte zchladnout. Takto zformujte všechna upečená kolečka. Na povrchu mohou trochu praskat a nezlomí se. 

6. Pocukrujte prosátým moučkovým cukrem. Uložte do uzavíratelné nádoby a uchovejte v chladu. Lístky nejlépe chutnají s horkou čokoládou nebo šálkem čaje. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martina Kunstovná

    zavřít okno