Pažitka
Název:

Mandlovo - kokosový cheesecake s mangovým rozvarem


Mandlovo - kokosový cheesecake s mangovým rozvarem


Ingredience:
Ingredience na korpus:
mandlová mouka75 g
kokosová mouka25 g
máslo100 g
Náplň:
mascarpone500 g
domácí lučina100 g
vejce2 ks
citronová šťáva1 malá lžička
Rozvar:
velké oloupané mango1 ks
celá skořice1 ks
voda1 dcl
Postup přípravy:

Máte rádi smetanovo - ovocné cheesecaky? Jeden z mých dalších je s mascarpone a mangovým rozvarem. Mango je tropické ovoce, známé zdrojem vitaminů A, C, beta karotenu, draslíku a vlákniny. Obsahuje také málo tuku a sodíku, proto jsem ho zařadila právě do této dobroty, aby jsem v ní vyrovnala podíl tuku, který se již nachází ve smetanovém krému. Základ korpusu jsem vymyslela jako zdravější verzi z kokosové a mandlové mouky.

Máslo rozehřejeme a smícháme s moukami.
Formu vymažeme kouskem másla a vzniklé těstíčko umačkáme do formy.
Troubu předehřejeme na 150° a vložíme do ní formu s těstem na cca 10 minut.

Připravíme si náplň.

Mascarpone a lučinu vyšleháme s vejci a kapkou citrónové šťávy a polovinu vlijeme na předpečené těsto.
Oloupané a vypeckované mango nakrájíme na kostky a s 1- 2 dcl vody a celou skořicí rozvaříme (trvá to asi 20 minut).
Skořici vyjmeme a je-li potřeba, tak mango ještě trošku pomačkáme vidličkou.
Vlijeme třetinu rozvaru na náplň, na rozvar zbytek náplně a opakujeme postup ještě jednou.
Nakonec bude rozvar. Vložíme do trouby a pečeme cca 30-40 minut na 180°.
Po upečení necháme vychladnout a při podávání posypeme mletou skořicí.

Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Petra Kafuňková

    zavřít okno