Pažitka
Název:

Mandlovo-kokosový dortík


Mandlovo-kokosový dortík


Ingredience:
Korpus:
jemně mletý kokos75 g
mandle150 g
mleté kakaové boby nebo kvalitní kakao2 lžíce
rozpuštěné máslo nebo kokosový olej40 - 45 g
domácí vejce2 ks
xylitol1 lžíce
Kokosový krém:
polotučný tvaroh ve vaničce500 g
jemně mletý kokos100 g
rozpuštěné máslo50 g
xylitol1 lžíce
Čokoládový potah:
rozpuštěná kvalitní čokoláda70 g
jogurt5 lžiček
Postup přípravy:

Měli jsme chuť na něco dobrého k odpolední kávě, a tak jsem pro vás vytvořila speciální receptík, na moc dobrý dortík, který je bez lepku a bez bílého cukru.

Nejprve si v mixéru rozsekáme mandle na co nejjemnější drť (moučku). Všechny ingredience na korpus promícháme v hmotu, napěchujeme do dortové formy, kterou jsme si vyložili pečícím papírem a vložíme do trouby na 150 stupňů na 20 - 25 minut. Upečený korpus necháme zcela vychladnout.

Přípravu krému začneme tím, že si tvaroh vložíme do pleny/plátna a necháme vykapat. Poté promícháme všechny uvedené suroviny v krém, který je díky kokosu tužší a navrstvíme na vychladlý korpus.

Připravíme si čokoládový potah. Do čokolády opatrně vmícháme po lžičkách jogurt, a pak ihned začneme vrstvit na kokosový krém a uhladíme.

Vše dáme do ledničky na 10 - 24 hodin odležet.

Pak už jen krájíme a podáváme s ovocem a voňavým pressíčkem/čajíčkem.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Jahelková

    zavřít okno