Pažitka
Název:

Mandlový dezert s vanilkou, karobem, chia semínky


Mandlový dezert s vanilkou, karobem, chia semínky


Ingredience:
Dětská verze:
mandlové mléko350 ml
agarová tyčinka1/2 ks
vanilka na špičku lžičky
karob2 lžičky
chia semínka2 lžičky
rýžový slad1 lžíce
Dospělá verze:
mandlové mléko350 ml
agarová tyčinka1/2 ks
vanilka na špičku lžičky
karob2 lžičky
chia semínka2 lžičky
mandle2 lžíce
bourbon1 lžíce
rýžový slad2 lžíce
Postup přípravy:

Každý z nás si rád občas zahřeší tak proč nezahřešit a při tom si zdravě pochutnat.

Tento recept jsem vymyslela pro svého syna, který má alergii na bílkovinu kravského mléka a chtěla jsem mu dopřát dezert podobný „pudinku“, ale výživově hodnotný.

No a vznikl právě tento dezert a aby to nebylo mamince s tatínkem líto tak jsem ho trošku vylepšila.

350ml mandlového mléka dáme do hrnce a přidáme 1/2 agarové tyčinky, necháme 15min namočené. Přivedeme k varu a vaříme do rozpuštění agaru, během vaření přidáme vanilku, karob, rýžový slad. Společně povaříme a po schladnutí přidáme 2 lžičky chia semínek. Pro dospělé si přidáme nasekané mandle a bourbon. Tyto suroviny jsem přidala ke konci vaření. Uložíme do lednice a nechme ztuhnout. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno