Pažitka
Název:

Mandlový vanilkový dezert s borůvkami


Mandlový vanilkový dezert s borůvkami


Ingredience:
Ingredience:
loupané mandle100 g
javorový sirup dle chuti
rýžovo-kokosové mléko dle konzistence
vanilkový lusk - vanilka z něj1/2 ks
borůvky2 - 3 hrsti
jablko1 ks
Postup přípravy:

Potřebovala jsem snadnou a rychlou svačinu, která by byla zároveň chutná a výživná. Dezerty mě baví a jejich možnosti kombinací také.

Jeden velmi rychlý dezert, který může mít řadu ovocných kombinací, zrovna tak lze mandle vyměnit za kešu ořechy, fantazii se meze nekladou.

Mandle zalijeme rostlinným mlékem, necháme je 15-20 minut namočené. Následně je rozmixujeme dohladka, na máčení postačí 100ml rostlinného mléka (já máčím ve vysoké sklenici), budeme přidávat javorový sirup, který rovněž konzistenci naředí, vyšleháme mandle dohladka, přidáme vanilku a dle požadované konzistence naředíme rostlinným mlékem.

Borůvky jsem si nechala povolit a následně vyšlehala s jablkem, které borůvky zahustí, dle chuti můžeme případně přisladit.

Máme hotovo, nyní již jen nalijeme světlou část krému do poháru a na něj ovocnou.

Přeji příjemné mlsání.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno