Pažitka
Název:

Mangold s opečeným sýrem halloumi a medovou zálivkou

vegetariánský recept


Mangold s opečeným sýrem halloumi a medovou zálivkou


Ingredience:
Ingredience:
baby mangold4 ks
sýr Halloumi200 - 250 g
citronová šťáva pár kapek
olivový olej dle potřeby
med1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Tento recept je vhodný jako předkrm nebo svačinka a pro mě je to od teď nerozlučná dvojka. Z předchozího receptu mi zbyl mangold i sýr a tak vznikl tento recept. Chtěla jsem ochutnat uvařený mangold a opečený sýr. Obojí je výborné. Baby mangold tedy vařit není potřeba, je proto možné zvolit i variantu s čerstvým mangoldem a opečeným sýrem.

Připravte si zálivku, v misce smíchejte olej, citronovou šťávu, med, sůl a pepř, dobře promíchejte. V osolené vodě nechejte pár minut vařit listy baby mangoldu. Mezitím na pánvi nasucho opečte nakrájený sýr. Listy mangoldu nechejte dobře okapat a podávejte spolu se sýrem, zakápnuté zálivkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Tereza Krejčí

    zavřít okno