Pažitka
Název:

Mangová zmrzlina


Mangová zmrzlina


Ingredience:
Ingredience:
mango Eat me300 g
velké žloutky2 ks
cukr krupice90 g
smetana ke šlehání200 ml
plnotučné mléko150 ml
vanilkový extrakt pár kapek
Postup přípravy:

V srpnovém čísle časopisu Cosmopolitan můžete najít můj recept na domácí mangovou zmrzlinu. K receptu vám přináším i video, podle kterého se vám zmrzlina bude připravovat ještě jednodušeji. Velké poděkování patří Kubovi z Tartaletka, který video natočil a zpracoval. Pokud ještě neznáte jejich blog, určitě se mrkněte a můžete si u nich objednat nějaký z jejich neskutečně dobrých koláčů.

1) Mango si oloupeme a odkrojíme od pecky. Kousky manga dáme do blenderu a rozmixujeme na pyré.

2) V robotu si ušleháme žloutky s cukrem, dokud nejsou světlé a nadýchané.

3) V menším hrnci si svaříme smetanu, mléko a vanilkový extrakt. Směs pomalu zahříváme těsně pod bod varu.

4) Žloutkovou směs mírně zalijeme mléčnou směsí a promícháme. Nakonec žloutkovou směs nalijeme do hrnce s mléčnou směsí a celé zahříváme, než nám krém trochu zhoustne. Celou směs necháme vychladnout.

5) Vychladlou směs nalijeme do čisté mísy a promícháme s mangovým pyré. Hotovou zmrzlinu vložíme do zmrzlinovače. Pokud nevlastníme zmrzlinovač, zmrzlinu dáme do misky do mrazáku a každých 20 minut promícháme, než nám úplně neztuhne.

6) Před podáváním necháme zmrzlinu chvíli v pokojové teplotě.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno