Pažitka
Název:

Mangový koláč


Mangový koláč


Ingredience:
Těsto:
hladká mouka1 a 1/2 hrnku
prášek do pečiva1 lžička
sůl (menší 1/4 lžičky) špetka
máslo (asi 100 g)1/2 hrnku
cukr krystal3/4 hrnku
vejce2 ks
vanilková esence1 lžička
můžete přidat šťávu z 2 pomerančů - je v originálním receptu, já jsem udělala bez, už tak mi přišlo těsto dost řídké dle chuti
mango1 ks
Poleva:
máslo4 lžíce
třtinový cukr1/4 hrnku
Postup přípravy:

Mango je další ovoce, se kterým si dávám letos seznamku. Přirovnala bych ho chuťově k broskvi nebo nektarince.. Jen chutná ještě víc.. no exoticky :) Skvělé je čerstvé a ideální do letních koláčů.

POSTUP TĚSTO:
Vše smíchejte a stěrkou naneste na pečícím papírem vyloženou koláčovou formu.

MANGO:
Mango má uvnitř velkou bílou pecku, jediná možnost jak ho dobýt je obkrájet ji. Jakmile budete mít proužky manga tak vyloupněte nožem střed ze šlupky. Poté nakrájejte na měsíčky a naskládejte na těsto.

POSTUP POLEVA:
Máslo rozpusťte na střední teplotu, poté mírně přidejte teplotu a vmíchejte cukr. Nechejte povařit 2 minuty. Poté zalijte polevou mango.

Koláč poté pečte na 180°C asi 50 minut do zezlátnutí.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Šárka Orságová

    zavřít okno