Pažitka
Název:

Manhattenská rybí polévka


Manhattenská rybí polévka


Ingredience:
Základní rybí vývar (2 - 3 porce na polévku):
rybí kosti s masem1 kg
cibule1 ks
mrkev3 ks
petržel3 ks
řapíky celeru2 ks
bílé víno1 - 2 dl
nové koření3 kuličky
pepř10 kuliček
čerstvé bylinky dle chuti
olej nebo máslo trochu
sůl špetka
Manhattanská rybí polévka:
rybí vývar0,5 l
červená cibule1 ks
řapíky celeru (můžeme použít zeleninu z vývaru, pokud se nerozvařila)1 - 2 ks
rajče2 - 3 ks
čerstvá petržel kudrnka hrstka
máslo nebo olej kousek
uzená prorostlá slanina nebo uzený bok pár plátků
citron pár kapek
bobkový list1 ks
Postup přípravy:

V prodejně Oceán 48 jsme objevila lososové odřezky, tak jsem si říkala, že udělám rybí vývar. Z kilového balení masitých rybích kousků budou 2-3 porce na polévku. Skladuji v mrazáku.

Základní rybí vývar:

Budeme potřebovat větší hrnec, cca 5 l. Cibuli a celer nakrájíme na drobné kousky, osmažíme na másle nebo na oleji. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev a petržel, dusíme spolu 3-5 minut. Zalijeme bílým vínem, a pokud se odpaří alkohol, přidáme omyté rybí kosti s masem. Zalijeme vodou, přidáme koření, bylinky a sůl, vaříme 20 minut od varu. Scedíme, necháme vychladnout a skladujeme v mrazáku. Pro dva stačí připravit 0,3-0,5 litrové porce v sáčcích, je to perfektní základ, který se pak používá pohodlně.

Rybí kosti byly dosti masité, obrala jsem 300 g čistého vařeného lososového masa. Použila jsem ho na karbanátky.

Manhattanská rybí polévka:
Cibuli nakrájíme na tenké plátky (mně se líbí větší kousky:), dusíme na másle. Přidáme řapíky nakrájené na kolečka, nakrájené čerstvé rajčata a zalijeme vývarem. Osolíme, přidáme nadrobno nakrájenou kudrnku, bobkový list a pár kapek citrónu. Vaříme krátce, stačí 10 minut od varu. Podáváme se smaženými slaninovými proužky. 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Beáta Vörösová

    zavřít okno