

| Marináda č.1: | |
| sojová omáčka | 2 lžíce |
| olivový olej | 2 lžíce |
| rajčatový protlak, pyré nebo kečup | 1 - 2 lžíce |
| česnek | 1/2 - 1 stroužek |
| bylinky a koření (např. bazalka, oregano, tymián, sušený česnek, pepř) | dle chuti |
| Marináda č. 2: | |
| sojová omáčka | 2 lžíce |
| oliový olej | 2 lžíce |
| hořčice | 1 lžíce |
| med | 1/2 - 1 lžíce |
| balsamico | 1/2 - 1 lžíce |
| česnek | 1 stroužek |
"Mám rád uzené tofu, ale nechutná mi to klasické natural", čtu denně. Jestli se v tom taky poznáváte, možná jste ještě nezkusili tofu marinovat. Já bych si bílé tofu taky s chutí nepřikusovala k pečivu, ale když si ho předem naložím a pak se s ním v kuchyni pohraju, nejvíc si pochutnám.
Marinád jde vytvořit nespočet nebo tofu můžete prostě zakápnout na chvíli sojovkou, okořenit a i tak dosatane chuť.