

| Ingredience: | |
| kuřecí křidýlka | 800 g |
| Marináda: | |
| sojová omáčka | cca 4 lžíce |
| slunečnicový olej | cca 4 lžíce |
| česnek | 3 stroužky |
| tymián | dle chuti |
| med | 1 lžíce |
| piri piri omáčka | 3 lžičky |
| sůl | dle chuti |
| Zelenina: | |
| mrkev | 2 ks |
| petržel | 1 ks |
| cibule | 1 ks |
| zelí | cca 1/5 hlávky |
Křidýlka jsou v naší rodině takovým vděčným jídlem a dáme si je vždy s chutí. Teprve nyní jsem však vychytala marinádu podle představ.
Utřeme česnek a přidáme zbytek ingrediencí (mimo soli, křídla posolíme až druhý den, do marinády ji tedy nedáváme) a promícháme. Křidýlka v marinádě namočíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Druhý den pečeme na 180°C asi hodinu a půl. Do pečící misky si dáme nakrájenou zeleninu a na zeleninu položíme posolená křidýlka. Trošku podlijeme vodou a dáme tam i marinádu, co nám zbyla v misce po křídlech. V půlce času pečení odklopíme víko pečící nádoby.
Podáváme s rýží.
Podrobné info: