Ingredience: | |
kuřecí křidýlka | 800 g |
Marináda: | |
sojová omáčka | cca 4 lžíce |
slunečnicový olej | cca 4 lžíce |
česnek | 3 stroužky |
tymián | dle chuti |
med | 1 lžíce |
piri piri omáčka | 3 lžičky |
sůl | dle chuti |
Zelenina: | |
mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
cibule | 1 ks |
zelí | cca 1/5 hlávky |
Křidýlka jsou v naší rodině takovým vděčným jídlem a dáme si je vždy s chutí. Teprve nyní jsem však vychytala marinádu podle představ.
Utřeme česnek a přidáme zbytek ingrediencí (mimo soli, křídla posolíme až druhý den, do marinády ji tedy nedáváme) a promícháme. Křidýlka v marinádě namočíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Druhý den pečeme na 180°C asi hodinu a půl. Do pečící misky si dáme nakrájenou zeleninu a na zeleninu položíme posolená křidýlka. Trošku podlijeme vodou a dáme tam i marinádu, co nám zbyla v misce po křídlech. V půlce času pečení odklopíme víko pečící nádoby.
Podáváme s rýží.
Podrobné info: