Pažitka
Název:

Marinovaná křidýlka


Marinovaná křidýlka


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí křidýlka800 g
Marináda:
sojová omáčkacca 4 lžíce
slunečnicový olejcca 4 lžíce
česnek3 stroužky
tymián dle chuti
med1 lžíce
piri piri omáčka3 lžičky
sůl dle chuti
Zelenina:
mrkev2 ks
petržel1 ks
cibule1 ks
zelícca 1/5 hlávky
Postup přípravy:

Křidýlka jsou v naší rodině takovým vděčným jídlem a dáme si je vždy s chutí. Teprve nyní jsem však vychytala marinádu podle představ.

Utřeme česnek a přidáme zbytek ingrediencí (mimo soli, křídla posolíme až druhý den, do marinády ji tedy nedáváme) a promícháme. Křidýlka v marinádě namočíme a dáme do lednice nejlépe přes noc. Druhý den pečeme na 180°C asi hodinu a půl. Do pečící misky si dáme nakrájenou zeleninu a na zeleninu položíme posolená křidýlka. Trošku podlijeme vodou a dáme tam i marinádu, co nám zbyla v misce po křídlech. V půlce času pečení odklopíme víko pečící nádoby. 

Podáváme s rýží.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Veronika Davidová

    zavřít okno