Pažitka
Název:

Marinovaná kuřecí prsa s mrkvovým zelím


Marinovaná kuřecí prsa s mrkvovým zelím


Ingredience:
kuřecí prsa2 ks
sójová omáčka2 lžíce
ocet balsamiko1 lžíce
med1/2 lžíce
česnek1 stroužek
zázvor1 cm
drcené chilli nebo feferonka špetka
sůl špetka
Mrkvové zelí:
mrkev500 g
větší cibule1 ks
máslo kousek
hladká mouka trochu
drcený kmín špetka
ocet trochu
cukr špetka
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Zkoušeli jste mrkvové zelí? Ne? Tak to děláte velkou chybu.

Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli.
Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a občas obrátíme.
Zatímco se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec dochutíme octem, případně cukrem.
Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a opečeme z obou stran na oleji. Těsně před dopečením přilijeme zbytek marinády a prohřejeme.

 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno