kuřecí prsa | 2 ks |
sójová omáčka | 2 lžíce |
ocet balsamiko | 1 lžíce |
med | 1/2 lžíce |
česnek | 1 stroužek |
zázvor | 1 cm |
drcené chilli nebo feferonka | špetka |
sůl | špetka |
Mrkvové zelí: | |
mrkev | 500 g |
větší cibule | 1 ks |
máslo | kousek |
hladká mouka | trochu |
drcený kmín | špetka |
ocet | trochu |
cukr | špetka |
sůl | špetka |
Ingredience: |
Zkoušeli jste mrkvové zelí? Ne? Tak to děláte velkou chybu.
Nejprve připravíme marinádu na maso, vyšleháme sójovku s medem a octem, rozdrtíme česnek a nastrouháme najemno zázvor, přisypeme chilli.
Maso zlehka osolíme, naložíme do marinády a občas obrátíme.
Zatímco se maso marinuje, uvaříme mrkvové zelí. Na másle zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, zasypeme ji moukou a upražíme cibulovou jíšku. Nahrubo nastrouhanou mrkev přidáme k jíšce, promícháme, okmínujeme, osolíme a podlijeme vodou. Dusíme doměkka. Nakonec dochutíme octem, případně cukrem.
Maso vyjmeme z marinády, odstraníme z povrchu česnek se zázvorem a opečeme z obou stran na oleji. Těsně před dopečením přilijeme zbytek marinády a prohřejeme.
Podrobné info: