Pažitka
Název:

Marinované indické kuře v jogurtu a koření tandorori masala


Marinované indické kuře v jogurtu a koření tandorori masala


Ingredience:
Ingredience:
kuřecí stehno5 ks
bílý jogurt500 ml
koření tandoori masala2 lžíce
strouhaný zázvor1 lžíce
sůl špetka
Postup přípravy:

Orientální příprava kuřete vás v tomto případě moc času nestojí. Čím déle necháte maso marinovat, tím bude zaručeně voňavější výsledek na talíři.

Kuře rozdělíme na kousky, které do hloubky nařízneme. 
V pekáčku do jogurtu zamícháme koření. 
Vložíme do něj kuře a nejlépe přes noc necháme odležet. 
Vložíme do trouby a pozvolna pečeme hodinu až dvě, až je kuře měkké. 
Odkryjeme pekáček a dopečeme do červena. 
Nepodléváme, ani nepřidáváme tuk, kuře s jogurtem při pečení vytvoří čirou načervenalou šťávu.

Doboru chuť!

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Langerová

    zavřít okno