

| Ingredience: | |
| krůtí prsa | 400 g |
| olivový olej | 2 lžíce |
| cibule | 1 ks |
| loupaná sekaná rajčata | 200 g |
| mrkev | 400 g |
| rozmarýn | 2 větvičky |
| kuřecí vývar | 400 ml |
| sušený tymián | 1 lžička |
| sůl | špetka |
| pepř | špetka |
| třtinový cukr | 1 lžička |
| Na marinádu: | |
| kvalitní červené víno | 200 ml |
| plocholistá petržel | 1 svazek |
| olivový olej | 2 lžíce |
| bobkový list | 2 ks |
| stroužek česneku | 3 ks |
| černý pepř | 10 kuliček |
| Na zjemnění omáčky. | |
| máslo | 1 lžíce |
| hladká mouka | 1 lžíce |
| Příloha: | |
| kuskus |
Tento recept si nejde zamilovat. Důležité je, že nezačnetete s vínem dřív než budete podlévat maso, protože vína používáme kvalitní.
Maso nakrájíme na větší kostky, posypeme tymiánem, osolíme a opepříme.
Všechny suroviny určené na marinádu dáme do misky, česnek rozpůlíme, petrželku necháme vcelku. Přidáme maso, promícháme a v uzavřené nádobě marinujeme v chladu minimálně 2 hodiny, ale klidně i přes noc.
Poté maso z marinády vyjmeme a řádně osušíme papírovou utěrkou.
Na rozpáleném oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme mírně zkaramelizovat.
Vhodíme maso a zprudka restujeme cca 5 minut. Přidáme rajčata, nálev z marinády, víno, přidáme rozmarýn, podlejeme vývarem a dusíme doměkka.
Nakonec přidáme na kolečka pokrájenou mrkev a dusíme dalších 10 minut. Na závěr vhodíme kuličku z másla a mouky a necháme probublat.
Rozmarýn i petrželku vyjmeme. Podáváme s kuskusem nebo můžete i s chlebem.
Doboru chuť!