Pažitka
Název:

Marinované krůtí stehenní řízky z trouby


Marinované krůtí stehenní řízky z trouby


Ingredience:
Ingredience:
krůtí stehenní maso4 plátky
zakysaná smetana1 ks
vejce3-4 ks
utřený česnek4 stroužky
ostřejší hořčice1 lžíce
sůl1 špetka
pepř1 špetka
máslo4 plátky
jemná strouhanka1 balení
Postup přípravy:

Díky této marinádě je maso šťavnaté a při pečení v troubě není vůbec vysušené. Jakmile tento recept na řízky jednou vyzkoušíte, budete ho určitě opakovat častěji.

Kuřecí maso osušíme., pokapeme citronovou šťávou a přes fólii mírně naklepeme.
Vejce rozšleháme a promícháme s jogurtem, utřeným česnekem a steakovou-nebo jinou hořčicí. Plátky kuřecího masa naložíme do marinády přes noc do lednice. Řízky druhý den pak obalujeme v jemné strouhance z toustů.
Plech vyplníme  pečícím papírem a poklademe na něm obalené řízky. Na každý řízek položíme  1 plátek rozpuštěného  másla.
Řízky pečeme pozvolna dozlatova ve vyhřáté  troubě na 180 °C a  1 x obrátíme.
Šťavnaté řízky podáváme s lehkým bramborovým salátem nebo s kaší.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno