Pažitka
Název:

Marinovaný grilovaný lilek

vegetariánský recept


Marinovaný grilovaný lilek


Ingredience:
Ingredience:
lilek s pevnou slupkou1 ks
olivový olej dle potřeby
balsamico ocet1 lžíce
česnek2 větší stroužky
kapary1 lžíce
sojová omáčka1 lžíce
třtinový cukr nebo med špetka
petrželka, bazalka, máta dle chuti
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Ke grilovačkám patří určitě i zelenina. Většinou peču papriky a cuketu, kukuřici a taky lilek. Tentokrát jsem ho grilovaný ještě naložila do marinády. A už jsem nepotřebovala ani maso. Ve spolupráci s Bzeneckým octem jsem na přípravu použila jejich skvělý Balsamico ocet, který mám velmi ráda.

Marinádu připravte ze 2 - 3 lžic olivového oleje, balsamica, sojovky, rozdrceného česneku, posekaných bylinek a kaparů. Důkladně promíchejte a dochuťte špetkou cukru nebo medu.

Lilek nakrájejte na plátky silné cca 0,5 - 1 cm. Zlehka potřete olejem a vložte na gril nebo grilovací pánev. Ogrilujte z obou stran a až poté osolte. Počítejte s tím, že v marinádě je sojová omáčka, která je také slaná, tak jen osolit zlehka. Ještě horké plátky lilku potřete z obou stran marinádou. Můžete podávat ihned nebo uložte v uzavřené nádobě do lednice. Vydrží několik dnů. 

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno