Pažitka
Název:

Marinovaný kapr pečený na bramborech


Marinovaný kapr pečený na bramborech


Ingredience:
Ingredience:
vyfiletovaný pakr2 porce
brambory dle potřeby
čerstvý rozmarýn dle chuti
sůl dle chuti
Marináda:
rozpuštěné máslo4 lžíce
rozmarýn a tymián pár snítek
sladká paprika1 lžička
pálivá paprika špetka
pepř špetka
drcený kmín špetka
cibule1/2 ks
česnek2 - 3 stroužky
Postup přípravy:

Dnes byla u nás po dlouhé době ryba. Měla jsem v mrazáku ještě 2 filety kapra a dva kousky candáta. Zvolila jsem jednoduchou úpravu ryb v marinádě a položila jsem je do pekáčku rovnou na plátky brambor. Šťáva tak bude stékat pěkně na brambory, které budou skvěle chutnat.

Připravíme nejprve marinádu. Rozpustíme máslo, do něj přisypeme koření, přidáme najemno nakrájenou cibuli, česnek a bylinky . Dobře ji promícháme a pomažeme s ní ryby. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat.
Brambory nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na dno pekáčku. Osolíme je a posypeme rozmarýnem. Na ně poklademe ryby a malinko podlijeme vodou. Přikryjeme alobalem a vložíme do trouby rozpálené na 180C na půl hodiny. Pak odkryjeme, zkontrolujeme, zda jsou brambory měkké a pokud ano, zapneme na pár minutek gril, aby se maso hezky opeklo. A je hotovo, ryba i s přílohou z jednoho pekáčku.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno