Ingredience: | |
kapr | 1 ks |
česnek | 5 stroužků |
kmín | špetka |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olivový olej | dle potřeby |
šťáva z 1 citronu | dle chuti |
med | 0,5 dcl |
brambory na hranolky | dle potřeby |
Příběh k receptu je až pohádkový. Můj kamarád má vlastní rybník a tak mi nejen rybu ulovil, ale daroval mi ji i s tímto receptem. Co přát si víc, že?! Tak jdeme na to, už se mi sbíhají
Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu, do které přes noc namočíme nakrájeného kapra na podkovy. Druhý den rozehřejeme troubu na 250 st. a takto na plný výkon v ní pečeme kapra prvních 5 minut, pak ji stáhneme na 180 st. a kapra pečeme ještě po dobu cca 10 minut. Přibližně v polovině času pečení kapra jednou otočíme, aby se propekl z obou stran. Nejlépe chutná s domácími hranolkami pečenými v již takto rozpálené troubě pouze s pár kapkami olivového oleje. Dochutíte lehce solí a pepřem. Kdo má rád jiné koření, nechť přidá, dle chuti.
Podrobné info: