Pažitka
Název:

Marinovaný kapr s domácími hranolkami


Marinovaný kapr s domácími hranolkami


Ingredience:
Ingredience:
kapr1 ks
česnek5 stroužků
kmín špetka
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej dle potřeby
šťáva z 1 citronu dle chuti
med0,5 dcl
brambory na hranolky dle potřeby
Postup přípravy:

Příběh k receptu je až pohádkový. Můj kamarád má vlastní rybník a tak mi nejen rybu ulovil, ale daroval mi ji i s tímto receptem. Co přát si víc, že?! Tak jdeme na to, už se mi sbíhají 

Z uvedených ingrediencí připravíme marinádu, do které přes noc namočíme nakrájeného kapra na podkovy. Druhý den rozehřejeme troubu na 250 st. a takto na plný výkon v ní pečeme kapra prvních 5 minut, pak ji stáhneme na 180 st. a kapra pečeme ještě po dobu cca 10 minut. Přibližně v polovině času pečení kapra jednou otočíme, aby se propekl z obou stran. Nejlépe chutná s domácími hranolkami pečenými v již takto rozpálené troubě pouze s pár kapkami olivového oleje. Dochutíte lehce solí a pepřem. Kdo má rád jiné koření, nechť přidá, dle chuti.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Šárka Ledová

    zavřít okno