Ingredience: | |
černý rybíz | 1 velká miska |
cukr krystal | 1 velká miska |
Na 100 g vylisované šťávy, patří 100g cukru. |
Tuto marmeládu z černého rybízu dělávala už babička a vždycky byla skvělá. Nic se nevaří, všechny vitamíny zůstanou a nekazí se. Cukr obstará konzervaci dokonale. Můžete ji vyzkoušet i z ostružin, ta je taky luxusní.
Bobule rybízu vložíme do odšťavňovače a vylisujeme šťávu. Je dobré drť odšťavnit dvakrát až třikrát. Do šťávy vsypeme cukr a důkladně rozmícháme. Necháme minimálně dvě hodiny odstát a každou chvilku šťávu promícháme, až se všechen cukr opravdu rozpustí. Na noc dáme marmeládu do lednice. Druhý den znovu promícháme a plníme do vymytých, suchých sklenek a zavíčkujeme.
Podrobné info: