Pažitka
Název:

Marmeláda z černého rybízu zastudena


Marmeláda z černého rybízu zastudena


Ingredience:
Ingredience:
černý rybíz1 velká miska
cukr krystal1 velká miska
Na 100 g vylisované šťávy, patří 100g cukru.
Postup přípravy:

Tuto marmeládu z černého rybízu dělávala už babička a vždycky byla skvělá. Nic se nevaří, všechny vitamíny zůstanou a nekazí se. Cukr obstará konzervaci dokonale. Můžete ji vyzkoušet i z ostružin, ta je taky luxusní.

Bobule rybízu vložíme do odšťavňovače a vylisujeme šťávu. Je dobré drť odšťavnit dvakrát až třikrát. Do šťávy vsypeme cukr a důkladně rozmícháme. Necháme minimálně dvě hodiny odstát a každou chvilku šťávu promícháme, až se všechen cukr opravdu rozpustí. Na noc dáme marmeládu do lednice. Druhý den znovu promícháme a plníme do vymytých, suchých sklenek a zavíčkujeme.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno